Tuesday, January 04, 2005

Prematur Kritikk av USA fra NRK

Sjekk ut dette korespondenbrevet fra NRK's korrespondent i Washington signert Jan Espen Kruse første nyttårsdag hvor han slår oss på brystet og gjør narr av USA's bidrag. Er det et mønster her? Riktignok står kommentarer for journalistens regning, men samtidig kan summen av disse kommentarene minne om en metodisk nedrakking avUSA fra en presumtivt nøytral og seriøs kanal. Hvor blir det av den balanserte journalistikken?
Spørsmålet i innslaget er om USA yter for lite i forhold til katastrofen i Asia. For det første skal man ikke kimse av det beløpet som faktisk ble gitt da omfanget ble klart (å gi Egeland æren for økningen av USA's bidrag til 350MUSD er som å gi hanen æren for soloppgangen).
Poenget som Kruse ikke går inn på er at den største delen av bistanden kommer fra private og bedrifter. Microsoft har lovet minst $2M, Prizer har etter sigende gitt 35MUSD, Johnson & Johnson har satt inn et større beløp, og likeså IBM. Arbeidet med å samle inn penger fra bedrifter og privateledes av Clinton og Bush sr. i flg. NY Times idag.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home