Wednesday, October 13, 2004

Burde norske aviser la journalistene blogge?

The Guardian har blogger. Amerikanske aviser har begynt å blogge. New York Times har diskutert det en stund, har latt Nicholas Kristoff fra avisens kommentar avdeling eksperiementere med en blog hvor han svarer på leseres e-mail og gir "historien bak historien". NYT har også begynt en en offisiell blog, "Times on the Trail" i forbindelse med valget.

I begynnelsen av oktober 2003 var det også en konferanse på Harvard hvor blogging og journalistikk ble diskutert. Wall Street Journal har noe som kan likne på en blog (og som er gratis - i motsetning til deres websider). NYT's webutgaves sjefsredaktør, Len Apcar har vært opptatt av hva blogging egentlig dreier seg om, og kan høres i et intervju (MP3 format) med den eminente radio-journalisten Chris Lydon (som tidligere jobbet for National Public Radio og som nå har sin egen blog).

Seattle Times har også startet et spennende prosjekt som de kaller "Backyard Blog" hvor de lar de beste bloggerne ha en blog på avisens websider.

På University of Southern California's Online Journalism Review gies det bakgrunnsinformasjon om journalistisk blogging og artikkelen har intervjuer med seks journalister som blogger og deres erfaringer.

Det finnes også blogger om blogging som f.eks. bloggercon. Der fant jeg også en interessant post om information overload og hvordan metablogger som f.eks. Feedster, Pubsub og Technocrati kan brukes til å filtrere blogger.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home